Felső díszítőelem

A szertartásvezető
versei esküvőre

Ernest Hemingway

Talán semmi sincs
szebb a világon,

mint
találni egy embert,

akinek lelkébe
nyugodtan letehetjük

szívünk titkait,
akiben megbízunk,

akinek kedves arca
elűzi lelkünk bánatát,

akinek
egyszerű jelenléte elég,

hogy vidámak és
nagyon boldogok legyünk.

Ismeretlen szerző
- Véletlen -

Bár menekülni akartál,
mégis belebotlottál.
Véletlenül.

És a véletlenek sora
egyre bővül,
egyre több és több lesz.

Így épül Csodahíd a véletlenekből.
Két lélek között.

Nem véletlenül.

Alsó díszítőelem

Polgári esküvő
anyakönyvvezetővel vagy szertartásvezetővel?

Polgári esküvői szertartás kép

Kedves Jegyespár! Azt hiszem, súlyos és remélhetően, életre szóló döntést hoztatok. Talán azt is fontolgatjátok, hogy a "polgári szertartásotokat" nem házasságkötő teremben, hanem azon kívül szeretnétek tartani. Ennek számos előnye lehet, amit nyilván, szükségtelen itt részleteznem. Biztosan tapasztaltátok, hogy az utazás az esküvő helyszínei között néha egészen kimerítő tud lenni, emellett időigényes is, és akik vezetnek, jó darabig nem adhatják át magukat az önfeledt mulatságnak. Mindenkinek kényelmesebb hát, ha a lagzi helyszínén kerül megtartásra a polgári, és egyes esetekben az egyházi ceremónia is. Szerencsés esetben a területileg illetékes anyakönyvvezető elvállalja, hogy közreműködjön a házasságkötésnél. Ezesetben, a hivatal képviselő testülete által meghatározott díjazás ellenében, a veletek előre egyeztetett időpontban és helyszínen, törvényi kötelék jön létre köztetek a közreműködésével.

Polgári esküvői szertartás kép

Ilyenkor persze, pontosan kell kezdeni a ceremóniát, mert az anyakönyvvezető nem késhet a következő esküvőről. Ha tanútok késik vagy nem rendelkezik a szükséges okmányokkal, akkor a vendégek közül fel kell kérnetek valakit tanúnak. Legrosszabb esetben az anyakönyvvezető megtagadhatja a közreműködést a házasságkötésnél és újabb időpontot szükséges kitűzni, hogy törvényesen házasságot kössetek. Ám, ha minden feltétel adott, akkor egy rutinos ceremónia pár percében kimondhatjátok a boldogító "IGEN"-t.

Esküvői cipő kép

Amennyiben azonban bármilyen okból az anyakönyvvezető nem tudna eleget tenni a felkéréseteknek, úgy megoldást jelenthet számotokra egy esküvői szertartásvezető közreműködése. Ilyenkor, előzetesen szükséges házasságot kötnötök, akár két tanúval csupán, hivatali órák alatt, térítésmentesen. Majd az általatok kitűzött időpontban és kiválasztott helyszínen, meghitt, személyre szabott szertartás keretében megünnepelhetitek szeretteitekkel új életetek kezdetét. Az elképzeléseiteket és a ceremónia minden, apró részletét - a szövegezést is beleértve - az esküvő előtt egyeztetjük. Így a nagy napon minden pontosan úgy történik és hangzik el, ahogy az hozzátok legközelebb áll, ahogy talán, már meg is álmodtátok... Ha segíthetek valamiben, írjatok vagy hívjatok :) Tegyük együtt vidámmá és eredményessé a készülődést!

Kültéri esküvői szertartás kép 1 Kültéri esküvői szertartás kép 2 Kültéri esküvői szertartás kép 3 Gyűrű húzás esküvőn kép

Felső díszítőelem

A szertartásvezető
versei esküvőre

William Shakespeare
- LXXV Szonett -

Az vagy nekem,
mi testnek a kenyér
s tavaszi zápor fűszere
a földnek;

lelkem miattad örök harcban él,
mint a fösvény,
kit pénze gondja öl meg;

csupa fény és boldogság
büszke elmém,
majd fél:
az idő ellop, eltemet;

csak az enyém légy,
néha azt szeretném,
majd, hogy a világ
lássa kincsemet;

arcod varázsa
csordultig betölt,
s egy pillantásodért is
sorvadok;

nincs más,
nem is akarok más gyönyört,
csak amit tőled kaptam
s még kapok.

Koldus-szegény királyi gazdagon,
részeg vagyok és mindig szomjazom.

Szabó Lőrinc fordítása

Alsó díszítőelem